Dzień 19

Ostatnio jestem na etapie poszukiwań nowych smaków. Staram się urozmaicać sałatki i obiady. W tym celu wyszukuję nowych ziół, dodatków, ziaren, a nawet kwiatów. Wygląda to wszystko tak jakbym wpadła w manię zdrowego odżywiania. Sporo czytam na temat zastosowania ziół, poprawy jakości smaku i ich walorów zdrowotnych. Muszę Wam wyznać, że jestem zdumiona.

W czeluściach internetów doszukałam się, że lawenda najlepiej łączy się z truskawką. Z własnego doświadczenia dodam, że ta uprawiana w Polsce nie umywa się do tej zebranej na polach Prowansji. Jeśli jeszcze nie próbowałaś koniecznie wypróbuj połączenie tych dwóch smaków. Moim zdaniem warto 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *